Tuesday 21 October 2014

Dan 18: Gospodov dan

Za razliko od prejsnjih vozenj z vlakom, sva sedaj potovala v drugem razredu. Obcutna razlika. Za zacetek, vagoni imajo okna.


Hitro po zacetku sledi prijetno presenecenje. Stevardesa naju postreze z muffinom, sokom in rjuho. Se dobro! Klima celo noc laufa na max. Pri 33ih stopinjah hodijo v jaknah, prostore pa hladijo na 16. Ni logike. Ko sva po skoraj 8 urah izstopila iz vlaka, je zelo zapasal topel, morski zrak pa ceprav dezuje. Zunaj naju ze caka nervozna vodicka. Vlak je imel vec kot pol ure zamude, mi pa moramo ujeti katamaran. Za las je slo. 


Koncno spet morje!


Zbaseva se v taksi in odhitiva v nas super hotel z bazenom. Fajn se je spet srecat. Vsi smo über veseli! Na hitro check-in, Godec pa ze kurbla krosko. Kak to gre po lokalnih makedamski potkah. V trenutku sva na drugi strani otoka!


Saj je tudi tu lepo, samo ne more se primerjat s Koh Rongom. Je pa v zalivcku zanimiva skala. Godec se skleni zadevo pogledat od blizu. 


Hja vreme res ni top, so pa zato toliko lepsi koralni grebeni in ribice. Med snorklanjem naju dez prav nic ne moti. 

Midva utrujena od poti, ona dva od krosk, se odlocimo za miren vecer. Tak kot se spodobi za nedeljo. 


Tajska masaza! Eno uro lomljenja in zvijanja. Popokala mi je se tiste clenke in vretenca za katera sploh nisem vedel, da obstajajo. V ambientu pozabis na vse skrbi. Koliba iz bambusa cisto ob morju. Ni boljsega. Alenka po drugi strani, jim ni zanimiva. Zakljuci malo prej in ujame trenutek kako se domacinke izzivljajo nad evropskim mesom. So kar mocne morem priznat. Ocitno so nam se zelodec raztegnile, ker vsem kruli in vonj po zaru je zelo mamljiv. 


Mogli smo. Lokalne ribice, pecen krompir in pir. To je to!


No comments:

Post a Comment