Saturday 11 October 2014

Dan 9: The curse of the Monkey Island


Ah, res je lepo... Slik kaj dosti od vceraj nimam. Spodili smo si kajake in sli raziskovat bliznji otok. Ker moj trenutni model japke se ni vodoodporen, je zal moral ostati doma. Zraven smo sicer imeli IdiPro, ki pa ni najbolj primeren za slikanje. Pa se vecino od tistih malo slik, kaj smo naredili so sle v maloro. Jaz sicer sumim, da zamzung ne zna pravilno prebrati kartice. Kdo bi vedel. 

Veslanje je zabavno in predvsem sproscujoce. Prispemo do samotnega otoka, obsega mogoce 300-400m. Na vrhu naletim na manjsi tempelj s parimi kipci in budo. Skoda, da je vsepovsod okrog polno smeti. Ostali trije veselo snorkljajo po okoliskih koralah. Flora in favna tukaj nas pusti ravnodusne. Vec pricakujemo od Tajske. 
Zaglisiramo nazaj do otoka, pograbimo vesla in pricnemo z gradnjo pescenega Angkor Wata. Lazje reci kot storiti. Na koncu smo se morali zadovoljiti s pol metra visoko piramido. Hmm, to se je tudi na bucket listi. Ko moski garamo na zgecem soncu, se Alenka odpravi po osvezitev. Vrne se zadnji trenutek. Lezimo na plazi, v deleriumu in s peskom v ustih. Vsak pograbi svojo plocevinko, zvije sntntn in zaslisi se vedno zadovoljujajoc ptsss. Ko v ustih okusim sladkobno, ledeno hladno tekocino, mi v mislih zaigra vsem znana melodija: Always Coca Cola!


Po postanku za kosilo, smo nadaljevali proti spicu otoka, kjer smo se "zasidrali" in opazovali cudovite barve soncnega zahoda. Aaaa res noro! Rdeco, oranzno, rumeno, zivo modro in vse ostale barve, ki si jih lahko naslikate v glavi. Ob zvoku lomljenja valov je trenutek res pomirjajoc. 


Kmalu nastopi trda tema, dzungla se prebudi. Zvok opic, ptic in vsega drugega preglasi vse ostalo. Sredi popolne teme, zdimo v svojih kajakih. 30 min proc od pristanisca in luci. Za trenutek nas preplavi kurja koza. Zacnemo veslati proti civilizaciji, ko opazimo nekaj neverjetnega. Ob vsakem zamahu vesla, voda zazari zivo modro. Vse okrog nas se svetlika plankton, pljuca sveta. Pravljicno! Najraje bi kar skocil v vodo! Ob trdi temi in prisotnosti meduz se raje vseeno zadrzim do prihoda v vas. Tam na hitro sparkiramo kajake in se odpravimo na najbolj temacen del plaze. Zabrodimo v vodo in navduseni mesamo vodo. Vsakemu premiku sledijo cudovite modro zarece iskre. Pocutimo se kot, da bi bil bozic! Res enkratno dozivetje. Zal tega ni mogoce slikat in tega ne morem delit z vami. Ni druga kot da hitro odprete skyscanner in bookate svoje lete. Garantiram vam, da je to odlocitev, ki je ne boste nikoli obzalovali. 

Vecer, po odlicni morski vecerji, zakljucujemo v zdaj ze domacem Bong's-u. Superiorni sedezi, hladen rong island in druzba nasih kosmatih prijateljev. 



Zaspim s prijateljem, ki ga nikoli nisem imel:))

No comments:

Post a Comment