Wednesday 8 October 2014

Dan 7: Full moon

Po 10ih urah spanca se zajtrk kar prileze. Nevem kaj je boljse, hrana ali razgled. 


Res da rad jem, pa vseeno bi se odlocil za razgled. Pocutim se kot nomad. Najdlje, kar smo ostali v enem hostlu, sta dve noci. Tukaj smo ostali zgolj eno noc. Pa ceprav je res lepo, imamo obcutek, da nas caka nekaj boljsega. Instinkt nas vodi proti Kog Rongu. Bojda najlepsemu otoku Kambodze.  Pred hostlom nas pobere tovornjak, kakopak nismo edini turisti. 


Zapelje nas do pristanisca. Moderna cakalnica, ni kaj. Tezko bi rekel ali sedimo v dnevni ali garazi. Sedimo pa!


Zajahamo speed boat proti Koh Roangu. 


Po vcerajsnjem dezevju pljujemo proti soncu in belim plazam. 


Ali pac? Saj vseeno, pod 30 tako ali tako ne pade. Ker smo glavni na ladji, logicno, sedimo na zadnjih sedezih. V startu super zamisel se sfizi, ko nas cele, v kompletu z nahrbtniki, zalije. Sekiramo se malo manj kot nic. 


In prispemo... Na dalec najlepsi in neokrnjen prostor, ki sem ga v zivljenju imel priloznost videti. Elektrika je na voljo med 8.00 do 12.00 in 13.00 do 02.00. Tekoca vodna je luksuz, ki ga nudijo le redki lokali. Tak je recimo nas, ki laufa na sollar power energy.


Za 15$ na noc najemo sobo za 4. Nasa koliba je stacionirana na kolickih v srediscu zaliva in ponuja cudovit razgled. 


Heaven is a place on earth! In mi smo tukaj! Nevem ce je na otoku vec kot 300 ljudi. Ker verjamemo v moc vesolja, seveda prispemo na dan polne lune. 



Dogodek, ki ga tukaj praznujejo na veliko. Tezko bi rekel, da se temu upiramo. Telefone prevetivno pustimo doma in se prepustimo toku. 


Rong Island (aka. long island) tece v potokih vse do izpada elektrike. In dlje...;)

No comments:

Post a Comment