Tuesday 7 October 2014

Dan 6: Vamos ala playa!

Soncne opekline pocasi pojenjano, se dobro! Po vecih dnevih raziskovanja bogate kulturne dediscine, je napocil cas za relaksacijo. Pred ocmi se nam ze risejo bele pescene plaze, kokosovo mleko in masazne mizice. Ze pri zajtrku vem, da bo dober dan. 

 
Ce bi mi se prinesli v posteljo bi bilo ze 2 much.

Se zadnjic se ozremo po ulici, kjer se nahaja nas res top hostel Lovely Jubbly. Z osebjem smo kar dosti kramljali tako da nas vsi zalostno sprasujejo ali res gremo. Ja, cisto zares gremo. 


Tuk tuk nas cukne do turisticne agencije, kjer nas caka minibus z wi-fijem.


Slika v agenciji nas je kar nasmejala.


Avtobus za 15, si nas deli 5. Komot, ni kaj. Pa saj ne rabim omenit, da o wi-fiju ne duha ne sluha? Sicer pa ga ne potrebujemo. Doma se itak vsi spite. Zato raje z velikim zanimanjem spremljamo okolico. S tem tempom razvoja bo za nas cez 5 let mesto ze neprepoznavno. Samo, da smo prisli iz mesta smo potrebovali skoraj uro. Zanimivo kako so urejene vse izobrazovalne ustanove. Od vrtcev, fakultet do raziskovalnih institutov. Res izstopajo. 


Stara gospa s koruzo. Pod kotlom ima odprt ogenj in zraven drva za podkurit. Kuha kar med voznjo. 


Vmes se za minutko ustavimo in nakupimo malico. Cena tako kot za vse ostalo, one dollar.


Ostane se ravno dovolj casa za par strani... 


Kot vsak dan, pa tudi danes ne gre brez ploh. 


4 ure, 10$ in kaksnih 200km kasneje prispemo do hostla v Sihanoukvillu. 


Prtljago vrzemo v sobe...


In akcija!


Ah... Z glavo razbijamo valove in z nasmeskom zajemamo hektolitre vode. Po obcutku, bi rekel, da ima voda okrog 30 stopinj. V kombinaciji z razpenjeno gladino izgleda kot malo vecji jaccuzzi. Skratka, uzivamo. Mimogrede se skocimo na vecerjico. Jaz eksperimentiram z tropsko ribico na zaru v sladko kisli omaki. Bozansko! Kamerada se odlocita za preverjen piscancji curry, all you can eat varianta. Samo kaj nista vedla, da ni all you can eat zaradi kolicine, ampak stopnje sarfnosti. Do polovice sta mogoce zdrzala. Se zdaj si brboncice hladita v hladnem pivu. 


Na dobrem kilometru plaze, je zraven nas se mogoce slabih 100 drugih gostov. Danes bolj za duso, zakljucujemo na easy. 


3 dobljene za pijaco!


No comments:

Post a Comment